Om mig

Gry Skaarup, 1982

Faglig baggrund

Jeg har fra 2011 til 2016 læst på Institut for gestaltanalyse (nu Institut for gestaltuddannelser – IFGU), hvor jeg har taget Basis kursus i krops- og gestaltterapi, den 2årige grunduddannelse til individuel- og parterapeut, kursus i lederskabets psykologi samt bestået kognitivt 1 årigt forløb. Derudover et enkelt opgraderende kursusmodul med nyere metoder.

Jeg har desuden tre gange deltaget i seminarerne Love and forgiveness v/Leonard Shaw, Seattle, når han har været i DK, og i foråret ’18 var jeg i Seattle ved ham til et 5-dages intensivt kursus.

Ansat ved og en af de opstartende kræfter bag Backstage, samtaletilbud for unge på Mors, siden medio ’17.


Værdier

I terapien lægger jeg stor vægt på, at der skabes en god kontakt mellem klienten og mig. At jeg møder klienten med inderlighed og empati. At blive mødt lige dér hvor man er, som den man er, uden at der bliver dømt på rigtigt/forkert i forhold til én, giver basis for, at man kan komme sig selv nærmere og udvikle sig i de retninger, man måtte ønske.
Jeg fokuserer ikke på diagnoser. Jeg tænker, at diagnoser, er en måde at sætte folk med bestemte besværligheder i nogle kasser, der gør det lettere at overskue. Jeg har det omvendt – jeg vil hellere se på disse ‘besværligheder’ (mønstre, indlæringer, mm.) hver for sig, så klienten får mulighed for at filtre dem op én ad gangen, og udvikle sig mod at få et bedre liv og leve det i overensstemmelse med, hvem de er inderst inde.


Personligt om mig

Jeg  er født og opvokset i Nykøbing Mors, hvor jeg også bor nu og har praksis.
Jeg har gennem årene arbejdet en del med unge, både da jeg selv var ung men også senere som voksen ung-til-ung’er samt i en længerevarende praktik på Morsø Produktionsskole.
Jeg er desuden frivillig Voksen Rollemodel og arbejder også en del frivilligt indenfor biograf, festival, film, mm.


Personlig erfaring med terapi

Efter en længere årrække, hvor jeg selv oplevede livet som noget meget svært, til tider næsten umuligt, begyndte jeg at gå i terapi ved en, der havde samme uddannelse, som jeg senere har gået på.  Samtidigt begyndte jeg også på basiskursus i krops- og gestaltterapi, og jeg oplevede for første gang i mit liv, at der faktisk var noget, der hjalp mig. Det var brandhårdt ind i mellem, men forandringen var til at tage og føle på. Helt konkret forsvandt diagnoser, jeg havde haft, jeg blev medicinfri og er nu tilbage på arbejdsmarkedet igen efter en årrække med førtidspension.
Dét er min bevæggrund for, selv at uddanne mig. Jeg har selv været igennem alle metoderne, jeg har prøvet på egen krop hvordan det virker, og jeg har et liv, jeg ikke turde drømme om før.